Bouwfotografie

Er zijn drie manieren om je carrière in de bouwfotografie naar een hoger niveau te tillen. De eerste is het behalen van een formeel opleidingscertificaat, de tweede is lid worden van een beroepsvereniging voor fotografen, zoals de American Society of Photographers, en de derde is naar de universiteit gaan en een graad in fotografie behalen.

Een formeel certificaat verdienen

Om een certificaat te behalen, moet je ten minste een bachelordiploma in fotografie hebben behaald. Veel scholen bieden tegenwoordig ook een 2-jarige afstudeerrichting aan. Dit is een zeer aantrekkelijke optie, vooral als je zo snel mogelijk aan de slag wilt met deze carrière.

Je kunt tijdens de cursus bijlessen en begeleiding verwachten, en mogelijk zelfs stageplaatsen. Sommige scholen bieden ook stages aan, waarbij je een aantal dagen samenwerkt met een professional in het veld. Dit werkt heel goed voor degenen die ervaring hebben op een verwant gebied, want het is bekend dat veel werkgevers op zoek zijn naar mensen die zich inzetten voor hun beroep. Een certificaat van formele opleiding is een nuttig instrument, en is vooral goed als u naast andere professionals wilt leren. Er is veel concurrentie voor plaatsen in deze industrie, en als je bij die professionals wilt horen, is het het beste dat je dit certificaat hebt.

Ten werk gaan met toekomstige fotografen 

Met de komst van de technologie zijn architecten moderne helden geworden, die ongelooflijke gebouwen ontwerpen die dromen in werkelijkheid omzetten. Bouwfotografie is een beroep waarbij niet alleen vaardigheid komt kijken, maar ook wetenschap, techniek en wiskunde. Om er goed in te zijn, moet je een reeks vaardigheden ontwikkelen: je hebt artistiek talent nodig, je hebt cameravaardigheden nodig, je hebt vaardige planners nodig, je hebt goede schrijfvaardigheden nodig, en je hebt artistiek talent voor fotografie nodig. Als je van plan bent om een carrière in de bouwfotografie te beginnen, is het raadzaam dat je eerst probeert om je zoektocht te beperken tot een bepaald gebied, zoals woningbouw, zoek dan naar onderwijsmogelijkheden die je kunnen helpen om de andere benodigde vaardigheden te leren, en probeer als laatste je opleiding te verbeteren door een school voor bouwfotografie te volgen.

Tenslotte 

Een getuigschrift van vakman is ook uitstekend, vooral als u al minstens 5 jaar in de sector werkzaam bent. Dit toont aan dat u de bekwaamheid hebt aangetoond waarnaar werkgevers zoeken, en dat u minstens een paar jaar hebt gewerkt. Als u al minstens 5 jaar in de sector werkt, moet u al een uitgebreide kennis en ervaring in uw sector hebben opgebouwd, wat duidelijk moet zijn wanneer u terloops met een vakman praat.

Een getuigschrift van vakman, het equivalent van een masterdiploma op dit gebied, is het gemiddelde voor vaklui op dit gebied. Een dergelijk getuigschrift wordt erkend door werkgevers, waardoor zij meer kunnen verdienen. Certificaten en diploma's geven de werknemers die ervoor werken ook de mogelijkheid om een hogere prijs te vragen (werknemers worden meestal per uur betaald, dus een hogere prijs betekent een beter loon).